BAUSTEM Haberler

Bilim Kahramanları Derneği - BAUSTEM İşbirliği
29 Ocak 2020 - Okunma Sayısı: 1197

Sivil Toplum Destek Vakfı Çocuk fonu kapsamında Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülen “Kızlar Bilimle Buluşuyor” projesinin etki analizi araştırmasının yapılması için 29 Ocak 2020 Çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi’nde Bilim Kahramanları Derneği ve BAUSTEM arasında imzalar atıldı.

 

BAUSTEM yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan bu uzun soluklu projede “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/FISRT LEGO League Jr.” programına katılan, ilkokul düzeyinde birçok ilden öğrenciyi kapsayacak çalışmada öğrencilerin bu programdan elde ettiği kazanımlar araştırılıp raporlanacak ve bu doğrultuda akademik çalışmalar üretilecektir. 

Minik Kahramanlar Buluşuyor/FIRST LEGO League Jr. Nedir?

Minik Kahramanlar Buluşuyor/FIRST LEGO League Jr. 6-10 yaş aralığındaki çocukları kapsayan, rekabetçi olmayan, çocukların el becerilerini gerektiren bir STEM programıdır. 2014 yılından beri Bilim Kahramanları Derneği bünyesinde Minik Kahramanlar Buluşuyor/FIRST LEGO League Jr. Programı olarak Türkiye’de düzenleniyor. O tarihten itibaren Türkiye çapında 1279 takımla 7010 çocuğa ulaşıldı.

Programda her yıl yeni bir tema belirlenir ve çocukların bu tema etrafında yaratıcılıklarını sergilemeleri teşvik edilir. Özel LEGO Education Inspire Model (Yol Gösterici Model) eşliğinde takımlar gerçek dünya ile bağlantılı bir şekilde temayı keşfetmeye başlarlar. Verilen modeli başlangıç olarak kullanan takımlar sonrasında kendi yeni modellerini LEGO ile oluştururlar. LEGO Education WeDo setiyle çalıştıkça çocuklar temel mühendislik ve programlama becerilerini öğrenir ve öğrendiklerini kendi modelleri üzerinde uygulayarak kendi tasarımlarını ortaya koyarlar.