BAUSTEM Haberler

Bilim Gençlerle Kazanacak
05 Ocak 2023 - Okunma Sayısı: 200

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilim Kahramanları Derneği’nin Pfizer Türkiye desteğiyle Aralık 2021 tarihinde başlattığı “Bilim Gençlerle Kazanacak” projesi, 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerini bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında düzenlenen çevrimiçi bilim etkinlikleri liseli gençlerin çevrimiçi ortamda bilim insanları ile bir araya gelerek uygulamalı etkinlikler gerçekleştirmesine imkan tanımaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Ocak 2023 Perşembe günü Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yard. Direktör Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş,  Türkiye’nin çeşitli illerinden 14-18 yaş aralığındaki gönüllü katılımcılarla proje tabanlı öğrenme eğitiminde bir araya geldi.

  

Çevrimiçi olarak gerçekleşen eğitimlerde, "Veriye Dayalı STEM Etkinlikleri" başlığı yer aldı. Dr. Defne Yabaş, liseli gençlere STEM programı uygulamaları hakkında paylaşımlarda bulundu ve ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Proje kapsamında şimdiye kadar farklı bilim insanlarının geliştirdiği birbirinden yenilikçi ve ilham verici 17 etkinlik ile 28 farklı şehirden 246 lise öğrencisine ulaşılmıştır.