BAUSTEM Haberler

BAUSTEM – TEGV İşbirliği 3. Hafta
01 Mart 2020 - Okunma Sayısı: 1289

BAUSTEM, Genç STEM Araştırmacı ve Uygulayıcıları Programı bünyesinde öğretmen adaylarımızın hazırladığı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) İpek Kıraç Öğrenim Birimindeki 6. sınıf öğrencilerinin katılımını içeren ilk ders planının fikir ve ürün geliştirme basamakları 1 Mart 2020 Pazar günü gerçekleştirildi.

Geçen hafta Sibirya’daki olumsuz hava koşullarında öğrencilerin güvenli ve rahat bir şekilde ulaşımını sağlama görevini üstlenen ve bu görevi gerçekleştirmek amacıyla anahtar kelimeler üzerinden bilgi toplayan öğrenciler, bu hafta problemin çözümüne yönelik fikir geliştirdiler.

Isı yalıtımı ile ilgili bir deney ile başlayan ve bu konuda görüşlerini paylaşan öğrencilerle yalıtımı sağlamak için hangi materyallerin kullanılabileceğinden sürtünme kuvveti ve yüzey alanı arasındaki ilişkiye kadar birçok konuya değinildi. Yapılan sınıf içi tartışmalardan sonra öğrenciler Aybeniz, Beyza ve Bilge,öğretmenleri ile LabStar’ı kullanarak aracın ısı yalıtımı sağlanmadan önceki sıcaklık değişimini gözlemlediler.

İki grup da sıcaklık değişimini LabStar’ın oluşturduğu grafik üzerinden inceleyip değişimi yorumladılar ve kendi grafiklerini oluşturdular.

                                          

Farklı yalıtım materyalleri ve malzemeler içerisinden seçim yaparak ürünlerini geliştirmeye başlayan öğrenciler, önümüzdeki hafta seçtikleri materyalle kapladıkları aracın sıcaklık değişimini gözlemleyecek ve kaymadan güvenli bir şekilde ilerleyip ilerlemediklerini test edecekler.