BAUSTEM Haberler

BAUSTEM – TEGV İşbirliği 2. Hafta
23 Şubat 2020 - Okunma Sayısı: 2687

BAUSTEM, Genç STEM Araştırmacı ve Uygulayıcıları Programı bünyesinde, öğretmen adayları tarafından STEM Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi ve STEM Çemgisi (Corlu, 2017) ışığında hazırlanan STEM ders planlarının ilki bu hafta Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) İpek Kıraç Öğrenim Birimindeki 6. sınıf öğrencileriyle uygulanmaya 23 Şubat 2020 Pazar günü başlandı.

Boğaziçi Üniversitesi Fen Bilgisi ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programı son sınıf öğrencilerin Beyza Nur Çelik, Bilge Türkmen ve Aybeniz Kadıoğlu tarafından tasarlanan ders planı uygulamasında öğrenciler “Bilgi Temelli Hayat Problemi” ile tanışıp bu problemi nasıl çözeceklerine dair araştırma yaptıkları bilgi edinme aşamalarını gerçekleştirdiler.

Ancak -52 °C tatil olan Sibirya’da, öğrencilerin zorlu koşullar altında okullarına ulaşabilmeleri için hava koşullarına uygun ısı yalıtımının sağlandığı, karda kolay ve kontrollü bir şekilde hareket edebilecek bir araç tasarlamalarını içeren Bilgi Temelli Hayat Problemi konu ile ilgili video ve görsellerle tanıtıldıktan sonra öğrenciler gruplar hâlinde bilgi edinme aşamasına geçtiler.

     

Anahtar kelimeler üzerinden gerçekleştirilen bilgi edinme bölümünden sonra her grup edindiği bilgileri sınıftaki arkadaşları ile paylaştı. Problemi tanıyan ve çözümde rol oynayacak etkenler hakkında bilgi edinen öğrencilerle önümüzdeki hafta fikir ve ürün geliştirme aşamalarının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.