BAUSTEM Haberler

BAUSTEM - TEGV İşbirliği 1. Hafta
15 Şubat 2020 - Okunma Sayısı: 1850

BAUSTEM, Genç STEM Araştırmacı ve Uygulayıcıları Programı bünyesinde, öğretmen adayları STEM Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi ve STEM Çemgisi (Corlu, 2017) ışığında hazırladıkları STEM ders planlarını, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) İpek Kıraç Öğrenim Birimi ile gerçekleştirilen işbirliği ile 10 hafta boyunca 11-12 yaş öğrencilerle uygulama olanağı bulacaklar.

BAUSTEM Genç STEM Araştırmacıları ve Uygulayıcıları dâhilinde planlanan uygulamaların ilki 16 Şubat 2020 tarihinde program yürütücüleri Dr. Defne Yabaş ve Hayriye Sinem Boyacı tarafından Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı İpek Kıraç Öğrenim Biriminde gerçekleştirildi.

İki ders saati süresinde 11-12 yaş grubu on öğrenciye BAUSTEM bünyesinde geliştirilen veri toplama aracı LabStar kullanılarak farklı etkinlikler uygulandı. Etkinlikler çerçevesinde LabStar’ın farklı sensörleri ile veri toplanarak öğrencilerin bu verileri yorumlaması istendi. Örneğin; öğrencilerin yükseklik ve hava basıncı arasında nasıl bir ilişki olduğunu önce tahmin etmeleri sonra da LabStar’ın uzaklık ve basınç sensörlerini kullanarak deneyimlemeleri dersin en dikkat çeken anlarından biriydi. 

Gelecek haftadan itibaren öğretmen adaylarımız aynı öğrenci grubuyla sırasıyla mühendislik, fen bilimleri ve matematik odaklı STEM ders planlarını uygulamaya devam edecekler.