BAUSTEM Haberler

BAUSTEM Merkezi ETZ de!
03 Mart 2018 - Okunma Sayısı: 1372

BAUSTEM merkezi bu sene beşincisi düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ)’ne panel ve atölye çalışması ile katıldı.




BAUSTEM merkezi direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu’nun katıldığı TÜSİAD STEM Paneli’nde Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ndan matematik öğretmeni Büşra Koç ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav yer aldı. Moderatörlüğünü Burak Aydın’ın yaptığı panelde 21. yy eğitiminin ihtiyaçları üzerine konuşuldu.

Dr. Çorlu konuşmasında öğrencilerin öğrenmenin merkezinde olması gerektiğini ve üreterek öğrenmenin öğrencileri öğrenmenin merkezine aldığını ve yaratıcılıkla birlikte hayal güçlerini de öğrenme sürecine dahil ettiğini vurguladı. Bunun yanı sıra iş dünyasındaki AR-GE merkezlerinden ÜR-GE (Üretim – Geliştirme) merkezlerine doğru olan değişimin eğitim dünyası için de önemli olduğunu, okulların da birer ÜR-GE merkezi olarak kullanılabileceğini, öğretmenlerin de bu merkezlerin direktörleri olarak görev yapabileceklerini söyledi.

TÜSİAD STEM Kiti ve Öğretmen Eğitimi Projesi kapsamında eğitim alan öğretmenlerden biri olan Büşra Koç proje sonunda kendisinde fark ettiği değişimden bahsederken Dr. Çorlu projenin en önemli çıktılarından birinin öğretmenler arasındaki işbirliğinin artması olduğundan bahsetti. Ayrıca bir diğer çıktı olarak da öğrenmenin bireysel kısmı olduğu kadar sosyal kısmınında olduğunu ve aslında öğrenmeden sorumlu olan kişinin öğrenci olduğunun fark edildiğini söyledi.

 



BAUSTEM ekibinden Dr. Canan Mesutoğlu ile birlikte Bahçeşehir Koleji STEM Koordinatörü Uğur Sarıçam STEM Junior: Okul Öncesi ve İlkokul Kademesinde STEM Uygulamaları adlı atölye çalışmasını yoğun katılımla gerçekleştirdiler.




Dr. Canan Mesutoğlu Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi ile STEM Junior programının nasıl yapılandırıldığını açıklamasının ardından Uğur Sarıçam ‘Makineler Dünyası’ teması etrafında hazırlanan Amsterdam Evleri adlı çalıştayı sundu. Atölyenin sonunda katılımcılar, birbirinden farklı mekanizmalara sahip çalışan prototipler ortaya koydular. Katılımcılar atölyeden büyük keyif aldıklarını belirterek kendi derslerinde buna benzer çalışmaları nasıl yapabilecekleri konusunda Dr. Canan Mesutoğlu ve Uğur Sarıçam’la fikir  alışverişinde bulundular.