BAUSTEM Haberler

Bahçeşehir Samsun Atakum Koleji'nde STEM+A Çalıştayı Gerçekleştirildi
07 Ocak 2019 - Okunma Sayısı: 1064

 

Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü'nde "Yeni Nesil Eğitim Modeli STEM+A Çalıştayı" düzenlendi. 2023 eğitim Vizyonu ile örtüşen STEM, öğretmen ve eğitim yöneticilerinin mesleki gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Bir Şehir Değişir Türkiye Değişir' sloganıyla 2016 yılında uygulanmaya başlanan Maarif Hareketi ile öğretmenin öğrenme serüvenine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, Bahçeşehir Koleji Samsun Atakum Kampüsü'nde 7 Ocak 2019 tarihinde Bahçeşehir Koleji STEM+A Çalıştayı; BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, çeşitli kademelerden okul müdürleri, müdür yardımcıları ve 500'ü aşkın öğretmenin katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, “Türkiye’de STEM eğitiminin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelindeki kampüslerinde anaokulundan itibaren tüm kademelerinde STEM+A eğitimi uyguluyor. Bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve estetiğin bir bütün olarak kullanılması esasına dayanan STEM+A eğitimiyle öğrenciler, farklı disiplinleri bir arada kullanabildikleri proje odaklı bir eğitim görüyor. Bu doğrultuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atakum İlçe Müdürlüğü’nün talebi üzerine, BAUSTEM Direktörümüz Doç. Dr. Sencer Çorlu hocamızı, değerli meslektaşlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu da konuşmasında okul üniversite iş birliği içerisinde yürütülen programlardan bahsederek 21. yüzyıl ile birlikte değişen öğretmenlik mesleği çerçevesinde tavsiyelerde bulundu.

  

STEM+A Çalıştayı, öğretmen seminerinin sona ermesi ardından, Bahçeşehir Koleji STEM Bölüm Başkanları Benay Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu önderliğinde, milli eğitim öğretmenlerinden seçilen kırk öğretmen ile atölye çalışması niteliğinde devam etti.

https://i.hizliresim.com/OvMpN5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atölye çalışmalarında seçilen öğretmenlerin branşlarına uygun olarak STEM Junior (Sınıf öğretmenleri ve 4. sınıfa giren Fen Bilimleri Öğretmenleri) ile STEM ( Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Fen Bilimleri Öğretmenleri ) çalıştayı şeklinde gerçekleştirildi.

STEMJunior ders planları uygulamasında öğretmenlerimiz yenilenebilir enerjileri kullanarak yola çıkılan belirlenmiş bir bilgi temelli hayat problemine çözüm oluşturmak için çalıştılar. Geliştirmeye çalıştıkları prototipte rüzgar ve su enerjilerini kullanarak eşyaların yerini değiştirmek için zamanla yarıştılar.

https://i.hizliresim.com/EmJ4Mn.jpg

Bahçeşehir Koleji STEM Bölüm Başkanları Benay Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu tarafından Matematik dersi temelinde tasarlamış oldukları “Basit Harmonik Hareket” STEM ders planının uygulamasına geçildi. Öğretmenler kentsel dönüşüm projelerinden belirlenmiş bir bilgi temelli hayat problemine çözüm oluşturmak için çalıştılar. Geliştirmeye çalıştıkları prototipte bir yıkım aracı oluşturmak için zamanla yarıştılar.  Ayrıca prototip veri toplama amacıyla kullanılarak matematiksel bir model ortaya konulabileceği gösterildi. Çalıştaya katılan öğretmenlerimiz BAUSTEM’ in geliştirmiş olduğu STEM ders planı şablonunun uygulaması ile ilgili deneyim kazandılar.