BAUSTEM Haberler

Bahçeşehir Koleji Ömerli Kampüsü’nde STEM+A Çalıştayı
13 Nisan 2019 - Okunma Sayısı: 1883

Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçeşehir Koleji Ömerli Kampüsü işbirliğinde düzenelen 'Yeni Nesil Eğitim Modeli STEM+A Çalıştayı' 13 Nisan 2019 Cumartesi günü Bahçeşehir Koleji Ömerli Kampüsü'nde 200 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirildi. Düzenlenen STEM+A Çalıştayı, 2023 Eğitim Vizyonu ile örtüşerek öğretmen ve eğitim yöneticilerinin mesleki gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu, Bahçeşehir Koleji STEM Bölüm Başkanı Benay Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu’nun sunumları ile devam etti.  Ömerli Kampüs Müdürü Mehmet Duran Öznacar’ın konuşması ve etkinliği ile çalıştayın seminer etkinliği tamamlanmış oldu.

Öğretmen seminerinin sona ermesinin ardından, Bahçeşehir Koleji STEM Bölüm Başkanları Benay Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu önderliğinde, STEM Lider Öğretmenlerimizin destekleri ile, çalıştaya katılan 200 öğretmenin branşlarına uygun  olarak hazırlanan 10 farklı atölye çalışmasına geçildi.

Atölye çalışmaları öğretmenlerin branşlarına uygun olarak STEM Junior (Sınıf öğretmenleri ve 4.Sınıfa giren Fen Bilimleri Öğretmenleri) ile STEM (Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Fen Bilimleri Öğretmenleri, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri) çalıştayı şeklinde gerçekleştirildi. Saat 16.00’a kadar devam eden atölyeler öğretmenlerimizin sertifika töreni ile son buldu.