BAUSTEM Haberler

Bahçeşehir Koleji Hizmetiçi Eğitimi'20
15 Ağustos 2020 - Okunma Sayısı: 1214

Bahçeşehir Koleji için BAUSTEM tarafından düzenlenen hizmetiçi STEM eğitimi bu yıl 15 Ağustos 2020 Cumartesi günü webinar olarak gerçekleştirildi. Programın açılışını Bahçeşehir Koleji STEM Bölüm Başkanları Benay Tümkaya, Cüneyt Dostoğlu ve Serhan Kal yaptı. Ardından BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu’nun konuşması ile hizmetiçi programa başlandı.  Dr. Çorlu konuşmasında, STEM Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi ile birlikte olağanüstü durumlarda eğitimde ortaya çıkan farklı ihtiyaçların nasıl giderilebileceği gibi güncel konulara değinerek STEM çerçevesini öğretmenlerle paylaştı.

Dr. Çorlu’nun konuşmasını takiben BAUSTEM Akademik Araştırmalar Sorumlusu Dr. Defne Yabaş sözü alarak merkezde yürütmüş oldukları araştırmaları ve yapılan ortaklıkları anlattı. Ayrıca yürütülen çalışmalarda BAUSTEM merkezinde üretilen LabStar’ın kullanıldığından bahsederken Hayriye Sinem Boyacı, LabStar’ın teknik özelliklerinden ve araştırmalarda nasıl kullanıldığına yönelik mini bir çalışma ile sunuma devam etti.

 

 

LabStar demo gösteriminin ardından BAUSTEM Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk, 8 ay sürecek olan STEM Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programı’nın genel akışını sunarak örnek çalışmaların gösterimini yaptı.

 

Programın son kısmında, Çevrimiçi STEM Dersleri Sorumlusu Ebru Toka, çevrimiçi derslere kayıt olma sürecinden ve Ekim-Kasım 2020 döneminde açılacak olan dersler hakkında Bahçeşehir öğretmenlerini bilgilendirdi.

 

Webinardaki etkileşimi artırmak ve öğretmenlerin STEM ile ilgili şu an ki algılarını ölçmek amaçlı yapılan mini anketin sonucunda aşağıdaki kelime bulutu ortaya çıktı. Aşağıdaki görsele göre öğretmenlerimiz STEM’i daha çok yaratıcılık kavramı ile bağdaştırıyor.