BAUSTEM Haberler

Azerbaycan - STEM Çalıştayı
17 Aralık 2019 - Okunma Sayısı: 885

Azerbaycan Cumhuriyeti Talim Terbiye Bakanlığı başkan yardımcısı ve Azerbaycan’da pilot il olarak seçilen illerden, çoğunluğu fen bilimleri ve matematik disiplininden olan 25 öğretmenin katıldığı, BAUSTEM tarafından düzenlenen seminer ve atölye çalışması bugün (17 Aralık 2019 Salı günü) Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Programın ilk yarısında, BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu yaptığı konuşmada STEM bütünleşik öğretmenlik çerçevesine ilişkin bilgileri aktarmasının ardından BAUSTEM merkezinde yürütülen çalışmaları öğretmenlerle paylaştı. 

Programın ikinci yarısında ise, gerçek yaşamdan veri toplayarak fen ve matematik alanları arasındaki bağlantının kurulması üzerine bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayın tamamlanmasının ardından program sona erdi.

Toplantıda özellikle vurgulanan noktalar arasında, BAUSTEM ile Azerbaycan Cumhuriyeti Talim Terbiye Bakanlığı arasında kurulacak işbirlikleri ve Azeri öğretmenlerin STEM eğitimi konusunda desteklenmesi yer aldı.