BAUSTEM Haberler

4. STEM Day
06 Mayıs 2019 - Okunma Sayısı: 1605

Bahçeşehir Koleji, Türkiye’de STEM eğitiminin öncülüğünü yaparken üretime ve yaratıcılığa etkisi olan tasarım boyutunu da işin içine katıyor ve her yıl düzenlenen “STEM Day” etkinliğiyle öğrencilerine yaratıcı projelerini sunma fırsatı veriyor.

Bu sene dördüncüsü düzenlenen STEM Day, 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü Fazıl Say Konferans Salonu ve Fuaye alanında gerçekleştirildi.  Etkinlikte, Türkiye’nin tüm bölgelerinden gelen okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinin temsilci öğrencileri danışma kurulu tarafından sergilenmek üzere seçilen projeleri yer aldı.  

STEM Day etkinliği Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel,  Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz, BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji Okul Öncesi ve İlkokul Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, Bahçeşehir Koleji Ortaokul ve Lise Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, Bahçeşehir Koleji genel müdürlük yöneticileri, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve 200’ü aşkın öğretmenin katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ “Bahçeşehir Kolejinde bir devrim başlattık. STEM eğitimini Türkiye’nin gündemine getirdiğimiz günden bu yana epey yol aldık. Asıl devrim, bu eğitimi bir “disiplinlerarası öğretim iklimi” olarak benimsememiz oldu. “açıklamasında bulundu.

https://pbs.twimg.com/media/D53f1eoXoAIpapr.jpg 

Açılış konuşmalarının ardından BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şirin Karadeniz’in STEM eğitiminin temel dinamiklerini anlattığı etkili ve interaktif sunumu ile devam etti.

https://pbs.twimg.com/media/D53jB3xW0AAtios.jpg

 

BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu’nun ‘STEM eğitiminde öngörüler ve fırsatlar’ başlıklı sunumunun ardından öğrenci ve öğretmenlerimizin ödül töreni gerçekleşti.

https://pbs.twimg.com/media/D53sOO1X4AAEJi7.jpg

Sunumlar ve ödül töreninin ardından öğrencilerimizin yıl içerisinde STEM Junior ve STEM derslerinde ortaya çıkarmış oldukları projelerin yer aldığı STEM Hall’e geçildi.

https://pbs.twimg.com/media/D54Gv9XXkAEZZT5.jpg

https://pbs.twimg.com/media/D54Y-rXXoAYd-rI.jpg

 

Öğle arasından sonra seminerler ile devam eden etkinlikte Genel Müdür Yardımcılarımız Sayın Hale Güneş ve Sayın Dr. Özge Aslan “STEM eğitimi projeye dayalı, uygulamaya dönük, disiplinlerarası bir eğitim yaklaşımıdır. Bahçeşehir Koleji olarak okul öncesinden liseye kadar bu yaklaşımla; düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı, üretken bireyler yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin projelerini anlatırken heyecanlarına ortak olduğumuz etkinlikte, yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu görüyoruz” açıklamalarında bulundular. Konuşmaların ardından Okul Öncesi Bölüm Başkanı Tuğba Abanoz’un STEM Junior Programında Uygulama Örnekleri başlıklı sunumu ile devam eden etkinlikte STEM Bölüm Başkanlarımız Benay Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu’nun “Merak eden öğrenciler geleceğin üreticileri olacak ve bizler yapay zekayı üreten nesiller yetiştireceğiz” ifadeleri ile oturum sonlandırıldı.

 

 

https://pbs.twimg.com/media/D54jH1FWsAAvuzR.jpg

https://pbs.twimg.com/media/D54jH1EX4AIFpXQ.jpg

https://pbs.twimg.com/media/D54baXjWAAA7i7n.jpg

Seminerlerin ardından STEM Junior ve STEM ders uygulamalarını gerçekleştiren öğretmen sunumları oturumu Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Matematik Öğretmeni Hülya Smail, Halkalı Kampüsü Fen Bilimleri Öğretmeni Nilay Mutlular ve Florya Kampüsü Sınıf Öğretmeni Betül Özdemir’in anlatımları ile tamamlandı.

4. STEM Day etkinliği her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden başarılı, farklı tasarım ve ürünlerle gerçekleştirmiş olup etkinliğe katılan yönetici, öğrenci ve öğretmenlerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.