BAUSTEM Haberler

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Başvuru Sonuçları
17 Kasım 2022 - Okunma Sayısı: 277

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEP) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEP) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/1 dönemi kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yard. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş danışmanlığında ve Bahçeşehir Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Münevver Kulaç yürütücülüğünde başvurusu yapılan "Erken Çocukluk Dönemi için STEM Eğitim Setinin 60-72 Ay Çocukların Bilimsel Süreç Becerilerine Etkisinin İncelenmesi" projesi de destek almaya hak kazandı.

2022-2023 akademik yıl boyunca proje kapsamında öncelikli olarak, dört ayrı temada STEM etkinliklerinin ve materyallerinin kullanıldığı, araştırma temalı bir eğitim seti hazırlanması amaçlanmıştır. 60-72 ay çocukları üzerinde STEM eğitim programının etkileri, öğretmenlerin STEM eğitim programı üzerindeki deneyimleri ve STEM eğitim programında kullanılan materyal ve yine öğretmenlerin STEM programının içeriği hakkındaki düşünceleri üzerine toplanılan bilgilerin ışığında; STEM eğitim setinin; çocuklara ve öğretmenlere yapılacak olan ön test-son testlerle, öğretmenlerin kendilerine yapacakları öz değerlendirmelerle, öğretmenlerle yapılacak yüz yüze görüşmelerle geliştirilerek 60-72 ay çocuklarının STEM eğitim programından optimum verimi almaları hedeflenmiş ve bu yönde çalışmalar başlamiştır.

2209-A Programı 2022/1. dönem çağrı sonucuna ilişkin, destek hakkı kazananların toplu listesine aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/4000/2209-a_destek_almaya_hak_kazananlar.pdf