BAUSTEM Haberler

21. Yüzyılda Öğretmenlik Mesleği ve STEM Çalıştayı
13 Eylül 2018 - Okunma Sayısı: 1259

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uğur okulları Çerkezköy Kampüsü iş birliğinde düzenlenen “21. Yüzyılda Öğretmenlik Mesleği ve STEM Çalıştayı” 13 Eylül 2018 tarihinde Uğur Okulları Çerkezköy Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okullarında görev yapmakta olan Matematik, Fen Bilimleri ve Bilgi İletişim ve Teknolojileri branşlarındaki öğretmenlerin ağırlıklı olduğu çalıştayda, ilkokul sınıf öğretmenlerinin de bulunduğu toplam 39 öğretmen katılım gösterdi.

Uğur Okulları Ortaokul Kampüs Müdürü Tuğba Zenginal ve Uğur Okulları Eğitim-Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek’in açılış konuşmalarıyla başlayan ilk oturum Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BAUSTEM Merkezi Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu’nun “21.Yüzyılda Öğretmenlik Mesleği” başlıklı akademik sunumu ile devam etti.

İkinci oturum Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral tarafından “Okullarda STEM Kültürü Oluşturmak” başlıklı tanıtım sunumunun ve ardından atölye çalışmasının yapılması ile devam etti. Kimya temelinde hazırlanmış bir ders planı olan “Kimyasal Risk Tanımlayıcı” uygulamasının yapıldığı atölyede katılımcılar “Kimya Uygulamalarında İş Sağlığı ve Güvenliği” başlığında tasarlanmış bir bilgi temelli hayat problemine çözüm oluşturmak için çalıştılar. Yoğun ilgiyle karşılanan ve ortaya çıkan ürünlerin birbiriyle yarış halinde olduğu çalıştayın sonunda öğretmenlere katılım belgeleri verildi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Danışmaz’ın kapanış konuşması ile çalıştay sona erdi.