BAUSTEM Haberler

21. Yüzyılda Matematik Eğitimi Konferansı
07 Mayıs 2018 - Okunma Sayısı: 2308

BAUSTEM merkezinin düzenlemiş olduğu “21. Yüzyılda Matematik Eğitimi Konferansı” 7 Mayıs 2018 Pazartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Fazıl Say Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları’nın yanı sıra birçok okuldan matematik eğitimcisi ve öğretmeni katıldı.

 

Konferans BAUSTEM merkezi direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu’nun açılış konuşması ile başladı. Dr. Çorlu konuşmasında, matematiğin ne tüccarların elinde sadece rakamlar ve dört işlemden ibaret görülmesinden ne de üst sınıfın elinde felsefeyle sınırlı kalmasından ziyade matematikte kuram ve uygulamanın bütünleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Her öğrencinin matematik öğrenme hakkına sahip olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konferansın davetli konuşmacısı olan Maarit Rossi ise, bir buçuk saat süren konuşmasında matematikte ezberci eğitimden vazgeçilmesini ve günlük hayatın içinden problemlerle matematik öğretiminin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Finlandiya’da kendi sınıflarında nasıl matematik öğrettiğinden bahseden Rossi, bol bol kendi sınıflarından örnekler göstererek sunumunu gerçekleştirdi. Öğrencilerin matematiği benimseyemedikleri için ondan korktuklarını ve kaçındıklarından bahsetti. Çözüm önerisi olarak da anlamaya ve kullanmaya dayalı bir matematik eğitimi verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Maarit Rossi

Global Öğretmen Ödülü 2016'da ilk 10 finalistten birisidir. Matematik öğretimini öğrenciler için daha ilginç, anlamlı ve eğlenceli hale getirmek onun tutkusudur. Kariyerini matematik öğretmeni ve müdür olarak yapmıştır. Şimdi Matematik Yolu’nun (Paths to Math) CEO'dusur. Dokuz matematik ders kitabının, çeşitli pedagojik makalelerin ve yayınların yazarıdır.

Matematik Yolu, okul yılı boyunca tüm öğretmen ve öğrenci ihtiyaçlarını karşılayan 6'dan 9'a kadar olan sınıflar için oluşturulan bir e-öğrenim matematik materyalidir. Ayrıca Rossi, kendi okulu ve Fin endüstrisi ile işbirliği içinde birçok uluslararası proje yürütmektedir.

 

Dünya çapında birçok yerde öğretmenlere eğitimler veriyor. C.M. Rubin tarafından yazılan Global Search for Education'daki En İyi Öğretmen Blogcularından birisidir. (http://www.huffingtonpost.com/news/the-global-search-for-education/). 

 

Program akışına aşağıda ulaşabilirsiniz:

 

Ayrıca konferansa yaptıkları katkılardan dolayı YEGAM'a ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı'na teşekkür ederiz.