BAUSTEM Haberler

15. UFBMEK Kongresi
30 Eylül 2023 - Okunma Sayısı: 167

15. UFBMEK (Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi) Kongresi 27-30 Eylül 2023 tarihlerinde Kafkas Üniversitesi, Dede Korkut Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü organizasyonu ile yüz yüze gerçekleştirilmiştir. Kongrenin ana teması “21. yüzyıl fen bilimleri ve matematik eğitiminde dijitalleşme ve öğretmen yetiştirme” olarak belirlenmiştir.

Kongrenin ilk gününde Aşık Şenlik Salonunda Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Doç. Dr. Nilay Öztürk “Kişisel Deneyimlerin İnformal Muhakemedeki Rolü: COVID-19 Aşıları Örneği” başlıklı çalışmasının bildirisini sundu. Dr. Nilay Öztürk çalışmanın amacının, öğretmen adaylarının COVID-19'a karşı aşılanma niyetlerinin, COVID-19'un nedenlerine ilişkin algıları olan komplo düşünceleri, çevresel ve inanç faktörlerine ilişkin algıları, bilim insanlarına duydukları güven ve COVID-19 aşılarına yönelik risk algıları ile nasıl ilişkili olduğunu araştırmak olduğunu belirtti. Sunumun ardından katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı ve oturum sona erdi.

Kongrenin 3. gününde 100. Yıl Cumhuriyet Salonu’nda “Kuram ve Uygulamada Bütünleşik FETEMM/ STEM Eğitimi: Farklı Yaklaşımlar ve Örnek Uygulamalar” paneli gerçekleştirildi. Panelde Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Doç. Dr. Nilay Öztürk ve Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş panelist olarak yer aldılar. Panel sunumlarının ardından katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı ve panel sona erdi.

Kongrenin programına ulaşmak için tıklayınız.