BAUSTEM Haberler

Azerbaycan'da STEM
09 Haziran 2018 - Okunma Sayısı: 2232

Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM ve Hedef STEM Liseyi arasındaki uzun dönem işbirliğine dayanan ikinci dönem sonu öğretmen çalıştayları 9-10 Haziran 2018 tarihleri arasında iki gün boyunca Azerbeycan’da yapıldı. İlk olarak Ağustos 2017de başlayan sonrasında destek kapsamında Aralık 2017de yapılan çalışmalar Hedef Liseyi öğretmenleri ile gerçekleştirildi.

9-10 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimlere BAUSTEM ile birlikte T3 Türkiye üyeleri (Tonguç Özdaş, Uğur Mert, Yunus emre Doğan) de katıldı. Eğitimler Doç. Dr. M. Sencer Çorlu’nun yaptığı açılış konuşması ve kuramsal çerçevenin anlatılması ile başladı. Diğer eğitimlerden farklı olarak bu sefer ki eğitime Bakü’den gelen tüm devlet okulu öğretmenleri katıldı. Bu anlamda eğitimin kapsamı genişletilmiş oldu.

Yapılan çalıştaylarda mühendislik ve STEM ilişkisi, veri analizi, anında veri toplayan araçlar (Go Motion vb.) ve Web 2.0 araçları ile birlikte ters-yüz sınıflarda (flipped classroom) nasıl STEM-FeTeMM eğitimi yapılabileceği konusunda öğretmenlerle çalışıldı. Eğitimin sonunda yapılan değerlendirme seansında alınan dönütlerden öğretmenlerin eğitimden çok memnun kaldıkları anlaşıldı. 

Eğitime katılan öğretmenlerin öğrenmeye ne kadar açık, genç ve dinamik bir kitle oldukları gözlemlendi. STEM’in Hedef STEM Liseyi merkezinde olmak üzere tüm Azerbeycan’a ve hatta ileriki aşamalarda tüm Türki Cumhuriyetlere yayılması üzerine işbirliği imkanları araştırıldı.