Çevrimiçi STEM Eğitimi

 

Ekim - Kasım 2020 dönemi derslerine kayıtlar başlamıştır: 

Microsoft Teams üzerinden çevrimiçi etkileşim ve mesleki deneyim paylaşımına dayalı Çevrimiçi STEM Dersleri öncelikle STEM Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programını başarıyla bitirmiş olan öğretmenlerimize yöneliktir. Ancak her dersin kendine özgü kabul şartları içerisinde tüm öğretmen ve öğretmen adaylarımızı ilgileri dahilindeki derslere önkayıt yaptırmak üzere davet etmekteyiz. Tüm derslerin ortak bazı noktaları şu şekildedir:

  • Ders kontenjanı 20 öğretmen ya da öğretmen adayı ile sınırlıdır.
  • Her ders 7 hafta boyunca bir saat çevrimiçi ortamda canlı olarak yürütülmektedir.
  • Derslere devam zorunluluğu vardır.
  • Dersler kayıt edilmekte ve dönem boyunca tekrar izleyebilmeniz için erişiminize açık kalmaktadır. 
  • Belirli bir dönemde en fazla bir derse kayıt olabilirsiniz.
  • Her dersin bir bitirme projesi vardır.
  • Dersleri başarıyla bitiren öğretmen ya da öğretmen adaylarımıza ilgili dersin Ders Bitirme Belgesi verilmektedir.
  • Derslerin yüksek lisans kredisi olarak sayılabilmesi konusunda Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsüne başvurulmalıdır.

Kayıt formunu doldurduktan sonra eğer dersin ön şartlarını sağlıyor ve kontenjan dahilinde ön kaydınızı kabul edebiliyor isek size e-posta ile ulaşacağız. Lütfen iletişim bilgilerinizin eksiksiz olduğunu kontrol ediniz. 

https://inteach.org/kayitformu

 

Bu dönem açılan derslerimiz: 

- Mühendislik Tasarım Temelli Tematik STEM Uygulamaları

- LabStar ile Veri Toplama ve Veri Analizi

- Okul Öncesi Dönemde STEM Eğitimi, Sürdürülebilirlik ve Çevre Sorunları

- Algoritmik Düşünmeden Hesaplamalı Düşünmeye

 

STEM Eğitiminde Çevre Uygulamaları

Anahtar Kelimeler: Ziyaretçi, Paydaş ve Uzman statüsünde tüm üyelerimize açıktır

Yazarlar: Dr Zerrin Doğança-Küçük & Meltem Ceylan Alibeyoğlu

Ekim-Kasım 2018 döneminde açılmıştır. Dersin hedef kazanımlar: Sistem bakış açısı ile basit uygulamalar tasarlayabilme, Ulusal ve uluslararası kapsamda gerçekleştirilen çevre eğitimi projelerinden haberdar olma, Ders planlaması aşamasında farklı kaynaklar kullanma ve gösterme, Çeşitli çevre problemleri ve konuları STEM ders uygulamalarında bütünleştirebilme.

Devam

STEM Öğretmenleri için Teknoloji

Anahtar Kelimeler: Ziyaretçi, Paydaş ve Uzman statüsünde tüm üyelerimize açıktır

Yazarlar: Neslihan Amuce

Ekim-Kasım 2018 döneminde açılmıştır. Dersin hedef kazanımları: STEM+A çerçevesi içinde teknolojinin rolünü kavramak, Dijital araçların STEM çemgisi içinde farklı aşamalarda kullanımını keşfetmek, Eğitimciler için dijital ürün geliştirme araçlarını tanımak, Hesaplamalı düşünme becerilerinin gelişimi için kodlama araçlarını tanımak, Komut, sıralama, döngü, koşul kavramlarını tanıma, Bir probleme çözüm olabilecek basit bir algoritma oluşturmak.

Devam

Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimi

Anahtar Kelimeler: Ziyaretçi, Paydaş ve Uzman statüsünde tüm üyelerimize açıktır

Yazarlar: İbrahim Evren Özer

Ocak-Mart 2019 döneminde açılmıştır. Dersin hedef kazanımları: Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi içinde yapılan çalışmaları özel yetenekli öğrenciler için bireyselleştirebilmek; Bilim ve Sanat Merkezleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak ve özel yetenekli öğrencilerin tanılama araçları ve eğitim programı aşamalarını tanımak; TÜBİTAK ve benzeri kuruluşların düzenlediği proje yarışmalarını ve hazırlık süreci, TÜBİTAK/CERN projeleri ve bu projelere katılım sağlama süreci hakkında bilgi edinmek.

Devam

STEM ve Hesaplamalı Düşünme (Computational Thinking)

Anahtar Kelimeler: Ziyaretçi, Paydaş ve Uzman statüsünde tüm üyelerimize açıktır

Yazarlar: Başak Helvacı Özacar

Ocak-Mart 2019 döneminde açılmıştır. Dersin hedef kazanımları: Hesaplamalı düşünmenin fen bilimleri, matematik ve diğer bilimlerdeki uygulamalarına aşinâlık kazanma; STEM ders planlarınızda kullanabileceğiniz çeşitli kaynaklar, araçlar, uygulamalar ve ortamlardan haberdar olma; STEM ders planlarınızda ve uygulamalarınızda disiplininizi hesaplamalı düşünme becerileri ile bütünleştirebilme

Devam

Yenilikçi Veri Toplama ve Analiz Araçları ile STEM

Anahtar Kelimeler: Ziyaretçi, Paydaş ve Uzman statüsünde tüm üyelerimize açıktır

Yazarlar: Senem Süral

Ocak-Mart 2019 döneminde açılmıştır. Dersin hedef kazanımları: Veri toplama ve analiz araçlarının STEM ders planları içerisinde kullanılan örneklerinin incelenmesi; Veri toplama ve analiz yapılabilecek araç ve sensörleri tanımak; Veri toplama araçlarını kullanarak STEM etkinlikleri oluşturmak; Veri toplama ve analizi sonucunda oluşturulan matematiksel modeli yorumlamak

Devam

erkenSTEM Uygulama ve Ders Tasarımı Süreçleri

Anahtar Kelimeler: Ziyaretçi, Paydaş ve Uzman statüsünde tüm üyelerimize açıktır

Yazarlar: Mehmet Duran Öznacar

Ocak-Mart 2019 döneminde açılmıştır. Dersin hedef kazanımları: erkenSTEM Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesini ve mantıksal temellerini sınıf içinde öğrenmeye yönelik olarak uygulayabilmek; erkenSTEM içerisinde örnek ve geliştirilmesi gereken uygulamaları ayırt edebilmek; 21. yy becerileri konusunda sıkça yapılan hata ve uygulama zorluklarını belirleyebilmek; Özgün sınıf içi erkenSTEM dersleri geliştirebilmek; Diğer meslektaşlar ile işbirliğini artırabilmek; Veli ile erkenSTEM özelinde etkileşim stratejilerini geliştirebilmek.

Devam

Matematik Eğitiminde Hesap Makinesi ve Dijital Araçların Kullanımı

Anahtar Kelimeler: Ziyaretçi, Paydaş ve Uzman statüsünde tüm üyelerimize açıktır

Yazarlar: Yunus Emre Doğan

Şubat-Mart 2020 döneminde açılmıştır. Dersin hedef kazanımları: Grafik çizen hesap makinesini (TI-84) temel düzeyde kullanabilmek. Kavramları somutlaştırmak için TI-84 kullanımına yönelik etkinlikler hazırlamak. Dijital matematik araçları kullanarak ders anlatımı ve etkinlikler hazırlamak.

Devam

STEM Eğitiminde Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları

Anahtar Kelimeler: Ziyaretçi, Paydaş ve Uzman statüsünde tüm üyelerimize açıktır

Yazarlar: Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Doğança Küçük - Meltem Ceylan Alibeyoğlu

Şubat-Mart 2020 döneminde açılmıştır. Dersin hedef kazanımları: Sistem bakış açısı ile basit uygulamalar tasarlayabilme Ulusal ve uluslararası kapsamda gerçekleştirilen çevre eğitimi projelerinden haberdar olma Ders planlaması aşamasında farklı kaynaklar kullanma ve gösterme Çeşitli çevre problemleri ve konuları STEM ders uygulamalarında bütünleştirebilme

Devam