BAUSTEM Haberler

eTwinning Bursa'da
28 Eylül 2017 - Okunma Sayısı: 1398

Her yıl eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından eTwinning faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve kaliteli projeler üretilmesi için gerçekleştirilen bölgesel çalıştaylardan ilki bu yıl 28-30 Eylül 2017 tarihlerinde Bursa ilinde yapıldı. Çalıştaya 14 ilden farklı branş ve seviyeden 160 öğretmen ve bazı eTwinning il koordinatörleri katıldı.

Ayrıntılar için http://www.eba.gov.tr/haber/1506627022

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı’nın açılış konuşmalarını yaptığı çalıştaya BAUSTEM direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu da çağrılı konuşmacı olarak katıldı. Sencer Hocamız özellikle 21.yy'ın öğretmenlik mesleği üzerine etkilerini verilerle destekleyerek anlattığı konuşmasında, büyük eğitimci John Dewey'nin yaparak yaşayarak öğrenmesinin (learning by doing), 21.yy şartlarında artık "üreterek öğrenme" (learning by making) olarak adapte edilmesinin zamanının geldiğini söyledi.

Gelecek ay Gaziantep’de yapılacak ikinci eTwinning çalıştayına ise BAUSTEM'in yakın çalışma ekibinde yer alan Sn Mehmet Başaran hocamız çağrılı konuşmacı olarak davet edilmiştir. Mehmet Başaran Hocamızın konuşmasını kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Gaziantep'teki çalıştayın ayrıntılarına uluşmak için tıklayınız: http://etwinningonline.eba.gov.tr/gaziantep-bolgesel-calistayi-2017/