BAUSTEM Haberler

Eğitimde Alternatif Yaklaşımlar II - STEM başlığıyla HKU'da yapıldı
01 Aralık 2017 - Okunma Sayısı: 1400

Eğitimde Alternatif Yaklaşımlar konferans serisinin ikincisi STEM alt başlığı ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde yapıldı. Konferansa BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu ile birlikte yakın işbirliği içerinde olduğumuz Gaziantep Üniversitesi'nden Mehmet Başaran ile STEM Lider Öğretmenimiz Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Fizik Öğretmeni Ahmet Acar STEM Bütünleşik Öğretmenlik Projesi içerisindeki deneyimlerini ve uygulamalarını katılımcılar ile paylaştılar. 25 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen Eğitimde Alternatif Yaklaşımlar konferans serisinin ilkinde yine Direktörümüz Uluslararası Bakalorya üzerine deneyimlerini paylaşmıştı. 


Moderatörlüğünü HKU Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk'ün yaptığı panelde Prof. Dr. Bülent Çavaş, Avrupa Birliği projeleri hakkında, Yard. Doç. Dr. Devrim Akgündüz ise STEM kuramsal çerçevesi hakkındaki görüş ve deneyimlerini aktardılar. 






Panel sonrasında Doç. Dr. M. Sencer Çorlu, Genç STEM Araştırmacı ve Uygulayıcıları Programı bünyesinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi okul öncesi ve sınıf öğretmenliği öğrencileri ile buluşarak 21.yy'da öğretmenlik mesleği üzerine sohbet etme imkanı da buldu.