BAUSTEM Haberler

EDUCCON 17 Konferansı'nda düzenlenen panelde STEM Bütünleşik Öğretmenlik Projesi anlatıldı.
08 Aralık 2017 - Okunma Sayısı: 1446

Ankara Üniversitesi’nde 7-8 Aralık, 2017 tarihlerinde gerçekleşen Educcon Konferansı’nda BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu imoderatörlüğünde STEM Lider Öğretmenleri Burcu Tanrıverdi Celep (İstanbul Uğur Okulları), Öykü Öztürk (İzmir Bornova Uğur Anadolu Lisesi), Hazal Elif Caf (Ankara Yaşamkent Uğur Okulları), ve Vildan Ergörün (Ankara Batıkent Uğur Okulları) “STEM Teacher’s Reflection Over Different Disciplines and Cities” başlıklı panel ile gerçek zamanlı bir ders imecesi etkinliği düzenlediler.




STEM Bütünleşik Öğretmenlik Projesi ve öğretmen eğitimi programları üzerine kısa bir bilgilendirici sunum ile başlayan panel, Öykü Öztürk öğretmenin kendi geliştirip sınıfında uyguladığı STEM ders planının, sonrasında ise sınıf içi uygulamasından kaydedilen video görüntülerinin meslektaşları tarafından kritik edilmesi ve öneriler sunulması ile devam etmiştir.


Geliştirilen ve uygulanan STEM Ders Planı, 9. Sınıf öğrencilerine yönelik olup, fizik disiplinini merkeze almıştır. Öykü öğretmenin dersinde öğrenciler geliştirdikleri algoritmalar ile Bilgi Temelli Hayat Problemine çözümler geliştirmişlerdir.

STEM Öğretmen Mesleki Gelişim Programının mezunlarının farklı kampüs ve şehirlerden gelseler de, branşlarının da ötesinde birbirlerinden öğrenmeye, mesleki manada gelişmeye açıklıklarını ve Öykü öğretmenin durumunda olduğu gibi, mesleki özgüvenlerini göstermiştir. 



İki gün süren EDUCCON konferansında, ayrıca Doç. Dr. M. Sençer Çorlu alan editörleri panelinde STEM araştırmacılarına önerilerini ve özellikle makale hazırlığı sırasında dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğü noktaları paylaşmıştır.


Konferans bünyesinde eğitime yenilikçi bir bakış sağlayan uygulamaların paydaşlara sunulduğu bir öğrenme ortamı sağlanmıştır. Farklı üniversitelerden akademisyenlerin, öğretmen adaylarının ve çeşitli kurumlarda görev yapan öğretmenlerin deneyim ve uygulamalarını paylaştığı konferans, genel değerlendirme ve kapanış konuşmaları ile tamamlanmıştır.

Konferans ile ilgili detaylı bilgi için http://educcon.org/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.