BAUSTEM Haberler

Dr. Canan Mesutoğlu ,5. Zeka ve Yetenek Kongresi’nde erkenSTEM'i ve gelişimde önemini anlattı.
06 Kasım 2017 - Okunma Sayısı: 1473

Türkiye Zeka Vakfı’nın her yıl düzenlediği Zeka ve Yetenek Kongresi’nin beşincisi bu yıl 4-5 Kasım 2017 tarihlerine ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Kongre kapsamında iki gün boyunca farklı alanlarda tecrübeye sahip uzmanlar, sunumları ve atölye çalışmaları ile ülkenin farklı şehirlerinden eğitimciler ve aileler ile bir araya geldi.


           

 

BAUSTEM Merkezi, İlkokullar için STEM Müfredat Geliştirme Programı sorumlusu Dr. Canan Mesutoğlu, ODTÜ’de gerçekleştirilen 5. Zeka ve Yetenek Kongresi’nde erkenSTEM: Okul öncesi ve İlkokul Kademesinde STEM uygulamaları” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ana odağı 4-11 yaş grubuna özel olarak kavramsallaştırılmış STEM yaklaşımı ve bu yaklaşımın öğrenci gelişimine etkisi oldu.


Dr. Mesutoğlu'nun konuşması sonrasında Uğur Okulları erkenSTEM Bölüm Başkanı Beril Evinç öğretmenimiz erkenSTEM programının uygulamalı örneklerini katılımcılar ile paylaştı. Kongre kapsamında, STEM Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi doğrultusunda oluşturulan ilkokullar için STEM müfredat programı dahilindeki temalardan biri katılımcı öğretmenler ile birlikte çalıştay formatında uygulandı. Çalıştaya katılan öğretmenlere BAUSTEM Direktörü Doç.Dr M.Sencer Çorlu ile birlikte Uğur Okulları Genel Müdürü Sayın Nevzat Kuleberoğlu'nun imzaladığı katılım sertifikaları dağıtıldı.


   

Kongre ile ilgili detaylı bilgiye http://kongre.tzv.org.tr/2017/ sayfasından ulaşılabilirsiniz.