BAUSTEM Haberler

Bahçeşehir Koleji STEM Junior sorumlu öğretmenleri ile Webinar toplantısı gerçekleştirildi
21 Kasım 2017 - Okunma Sayısı: 1503

Bahçeşehir Koleji'nde uygulanan STEM Junior programı kapsamında, STEM Junior sorumlusu olarak görev yapan öğretmenler ile iki webinar gerçekleştirildi. 15 Kasım 2017’de düzenlenen webinarda ilkokul kademesindeki Türkiyenin farklı şehirlerinde görev alan STEM Junior sorumlusu 80 öğretmen ile ilk tema uygulamaları ve STEM Junior fuar haftası üzerine paylaşımlar yapıldı ve katılımcı öğretmenlerin soruları yanıtlandı. Webinar, İlkokullar için STEM Müfredat Programı yöneticisi Dr. Canan Mesutoğlu ve Bahçeşehir Koleji STEM Koordinatörü Uğur Sarıçam moderatörlüğünde tamamlandı.

   

21 Kasım 2017 tarihinde düzenlenen ikinci Webinara, okul öncesi kademesinde farklı şehirlerde görev yapan STEM Junior sorumlusu 75 öğretmen katılım gösterdiler. Online toplantı, İlkokullar için STEM Müfredat Programı yöneticisi Dr. Canan Mesutoğlu, Bahçeşehir Koleji STEM Koordinatörü Uğur Sarıçam ve Bahçeşehir Koleji Okul Öncesi Bölüm Başkanı Tuğba Özdinç Kanter moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda STEM Junior programının içeriği, ilk tema uygulamaları ve 2017-2018 eğitim yılına ait planlamalar paylaşıldı. Toplantı soru-cevap bölümü ile tamamlandı.

    

Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi içinde uygulanan STEM Junior programı 4-10 yaş gruplarındaki öğrencilerin takım oluşturarak bir probleme çözüm elde etmek amacıyla öncelikle problem hakkında bilgi edinip sonrasında problem çözümüne yönelik farklı fikirler ortaya koydukları ve yine takım olarak en iyi fikrin hangisi olduğuna karar vererek probleme çözüm olacak ürünü geliştirdikleri bir süreçtir. Bu süreç öğrencilerin bilişsel olduğu kadar sosyal kazanımları da edinmesini sağlamaktadır. İlk tema uygulamalarının sona yaklaştığı ve fuar haftasının düzenlendiği bu süreçte öğrencilerin geliştirdikleri ürünleri çevreleri ile paylaşmaları da özellikle sosyal kazanım bağlamında önem kazanmaktadır. Öğretmenlerimizin öğrencilerinin sınıf içi uygulamalarından kesitler anlatmaları zengin bir paylaşım ortamı sağladı.